Како да изберете сопствен џемпер за вашиот бизнис

Вие најдобро го знаете вашиот бизнис, затоа сте во најдобра позиција да го изберете најдобротоприлагодени џемперишто е најпогодно за вашиот бизнис.Подолу се дадени две клучни точки што треба да ги знаете пред да донесете одлука.

1. Какви видови џемпери постојат?

Сметаме аплетен џемперда биде секој врв што е произведен со метод на плетење или капчиња каде што навистина можете да ги видите предивата што ја сочинуваат неговата структура.Може да биде пуловер или отворен напред со копчиња или патенти.Тие предива може да се направат од, навистина, од сè, но еве неколку почести материјали.

Видови џемпери:

1) Волна џемпер

Општо земено, волната е коса собрана од овци и кози, но може да ја вклучи и косата од зајаци, камили, алпаки, лами и викуна.Во основа, побарајте животно кое може да се загрее во екстремни услови: некој прави волна од него.

2) Џемпер Мерино

Направен од волна на мерино овци, мерино најчесто се користи за екстремно фино плетени џемпери кои се граничат со (или всушност можат да бидат) мерино маици.

3) Џемпер од кашмир

Супер-меко предиво што се стриже од кози во Монголија, тоа е самата дефиниција за луксуз.

4) Памучен џемпер

Од растението памук, обично се користи за полесни, поладни џемпери кои се посоодветни за доцните пролетни или раните летни слоеви.Понекогаш се меша со лен или коноп за да додаде текстура и сјај.

5) Свилен џемпер

Преди од молци чии кожурци се жртвувани за да се создадат раскошни ткаенини, свилените џемпери не се многу чести: тие имаат тенденција лесно да ја губат својата форма, па често се мешаат со други материјали како памук или волна.Сепак, тие можат да бидат многу топли и удобни, а сепак елегантни и шарени.

6) Акрилен џемпер

Вештачки влакна, акрилик е одличен за да им помогне на џемперите да ја задржат својата форма.Исто така е прилично лесно да се грижите и има голема вредност.Има тенденција да се апчиња по само неколку носења, особено таму каде што има каков било вид на редовно триење, како каде што рацете се четкаат на телото.

7) Спандекс или Еластан џемпер

Растегнувачко влакно.Вообичаено, само малку измешано во џемпер го прави многу полесно за влечење и вадење, а исто така нуди леснотија на движење.

2. Зошто моите сопствени џемпери помагаат на пазарот на мојот бизнис?

Изборот на вистинскиот сопствен џемпер за вашиот бизнис е важна стратегија за брендирање и маркетинг што бара повеќе размислување од очекуваното.

Прилагодено изработени џемпери во боите или логото на вашата компанија е исплатлива опција за маркетинг на вашиот бизнис и промовирање на вашиот бренд.Ставањето на логото на вашата компанија на сопствениот џемпер е одличен начин да го рекламирате вашиот бренд и да ја подигнете свеста за вашиот бизнис.QQKNIT е професионалецпроизводител на плетен џемпернудење разни џемпери повеќе од 20 години може да ви помогне.

 

Следниве производи може да ве интересираат!


Време на објавување: 27-10-2022 година