Како да ги проверите прилагодените плетени џемпери?

Џемпер - како најдобра „личност“ за да не студира, најдобар партнер за облекување и одговорна за изгледот на индустријата за облека, почна да се јавува на различни платформи уште од почетокот на есента.Кога луѓето одат во трговскиот центар за да купат џемпери, мора да мислат дека џемпер може да се пакува и продаде во трговскиот центар од суровини до готови за носење се додека нема проблем.Всушност, тоа не е.Секој пат кога џемперот оди од предиво до готов за носење, мора да помине низ неколку предмети за проверка пред да може да се спакува во трговскиот центар.Па, како да го проверите џемперот?Кој е стандардот за тестирање?Ќе ве известам за тоа~

Инспекција на изгледот

1. Дебело и тенко предиво, хроматска аберација, дамки, предиво за трчање, оштетено, змиско, темно хоризонтално, меки глава, чувство на рака.

2. Прицврстувачот за јака треба да биде рамен и мазен.

Димензионална инспекција

Строго следете ја табелата со големини.

Тест за симетрија

1. Големината на јаката и дали коските на јаката се спротивни.

2. Ширината на двете рамења и двете штипки.

3. Должината на двата ракави и ширината на манжетните.

4.Должината на страните и должината на вилушките.

Проверка на изработка

1. Линиите на сите делови се прави, уредни и цврсти, а затегнатоста е соодветна.Нема лебдечки линии или скршени линии.

2. Вообичаени дефекти на јаката со ревер: искривена цевка од јака, изложена долна цевка, предиво што се протега на работ на јаката, нерамна површина на цевката, висина на вратот и големина на врвот на јаката.

3. Вообичаени дефекти на тркалезните вратови: положбата на јаката е искривена, деколтето е брановидно, а летвите на јаката се изложени.

Инспекција за пеглање

1. Деловите се испеглани и сплескани, нема водени дамки, нечистотија и сл.

2. Конецот треба целосно да се исече.

Материјален преглед

1. Позицијата на ознаката и ефектот на шиење, дали написот е точен, дали има пропусти и текстурата на пластичната кеса.

2. Се во согласност со инструкциите на сметката за материјали.

Инспекција на пакување

Преклопете правилно и рамно, строго следете ги упатствата за пакувањето.

Како еден од водечкитепроизводител на плетен џемперво Кина, QQKNIT има за цел да направи висококвалитетни производи со разумна цена за клиентите и го земаме задоволството на клиентите како наш прв приоритет.

Се надевам дека секој клиент може да биде задоволенприлагодени плетени џемпери.

Следнотоплетени џемпериможе да ве интересира!


Време на објавување: 04-11-2022 година