Metodat dhe aftësitë e sakta të pastrimit të trikove të thurura

Besoj se të gjithë kemi pulovra.Xhupa të thururajanë shumë të njohura.Ka shumë mënyra për të pastruar pulovrat e pista.Për sa kohë që shikoni stilin e pulovrave, pastrimi kimik është më i mirë për pulovrat e mirë.Vetëm në këtë mënyrë ato mund të zgjasin më gjatë.Më poshtë është mënyra e duhur për të pastruar pulovrat e thurura.Jeni të mirëpritur të lexoni dhe shpërndani.Shpresoj se do t'ju pëlqejë dhe do të kujdeseni për të.

Mënyra e duhur për të pastruar pulovrat e thurura?

1. Para se të lani pulovrën, fillimisht duhet të hiqni pluhurin nga triko, ta njomni xhupin në ujë të ftohtë për 10 deri në 20 minuta, ta hiqni dhe ta shtrydhni ujin.

2, jepni përparësi pastrimit kimik ose larjes së duarve, kur lani me dorë, temperatura e ujit nuk duhet të kalojë 30 ℃, rekomandohet të mos përdorni pluhur larës, mund të zgjidhni detergjent special për një triko leshi, përzieni me ujë të ngrohtë, shtoni sasia sipas gjendjes së pistë të pulovrës së leshtë, njomni dhe fërkojeni butësisht, më pas njomni dhe fërkoni butësisht, përsërisni disa herë, më pas shpëlajeni me ujë të pastër dhe dehidratoni për 1-2 minuta.

3. Xhupi i sapo blerë është më mirë të lahet para përdorimit zyrtar, sepse në procesin e prodhimit pulovra do të njolloset me disa njolla vaji, parafinë, pluhur dhe sende të tjera të vjedhura, por do të ketë edhe erën e agjentëve kundër molës.

4. Është mirë që të mos përdorni varëse rrobash për t'u tharë në temperaturën e dhomës, por të varni ose t'i vendosni mëngët me një shtyllë rrobash dhe t'i vendosni në një vend të freskët dhe të ajrosur.Nëse është e mundur, pulovrat e leshta të dehidratuara mund të thahen në 80 ℃.

Si të lani një triko pa shtrembërim?

1, nëse lahet me dorë, injektoni ujë të ngrohtë në lavaman, hidhni një sasi të vogël uji amoniak shtëpiak dhe më pas njomni pulovrën, duke lënë që përbërësit e karuncles në lesh të treten.Zgjatni butësisht pjesën e tkurrur me të dyja duart në të njëjtën kohë, më pas shpëlajeni që të thahet.Kur të jetë gjysmë i thatë, hapeni me dorë dhe merrni formën origjinale: më pas hekuroseni me hekur për të rikthyer madhësinë origjinale.

2. Nëse e keni larë në lavatriçe, zhyteni në ujë të ngrohtë dhe hekuroseni me hekur.Kur e vendosni në lavatriçe, vendosni më shumë pluhur larës.

3, kur lani triko, nëse doni të parandaloni tkurrjen, temperatura e ujit nuk duhet të kalojë 30 ℃ dhe lani me tableta sapuni neutrale ose larje.Pas kalimit të fundit të ujit, shtoni pak kripë dhe uthull, të cilat mund të ruajnë në mënyrë efektive elasticitetin dhe shkëlqimin e rrobave të duarve, por edhe të neutralizojnë sapunin dhe alkalin e mbetur.Për të parandaluar tkurrjen e pulovrave, parimi i larjes së pulovrave është që ato të lahen sa më shpejt që të jetë e mundur.Në përgjithësi, sa më ekonomik të jetë detergjenti, triko do të tkurret, kështu që është më mirë të shtoni më shumë detergjent për të shmangur madhësinë e pulovrës.Kur triko dehidratohet pas larjes, mund të vendoset në një rrjetë të thatë ose perde për operacione plastike.Kur të jetë tharë pak, vareni në një varëse rrobash për të gjetur një nuancë të ajrosur për t'u tharë.Përveç kësaj, përpara se të thani leshin e imët, rrokullisni një shtresë peshqirësh ose peshqirë banje në varësen e rrobave për të parandaluar deformimin.

4. Kur pulovra lahet dhe thahet, në përgjithësi zvogëlohet dhe bëhet më e vogël, ndërsa tharja e xhupit me ujë do të zgjatet dhe do të bëhet më e madhe.Mënyra për të mos tkurrur pas larjes është të vendosni pulovrën e tharë në një vend të sheshtë, ta shtrini dhe ta lini të qetë.Vareni të thahet pas një ose dy ditësh.Xhupi nuk do të tkurret.Mënyra për të mos shtrirë pas larjes është të vendosni rrobat e thara të duarve në një xhep rrjetë.Është mirë që para se t'i vendosni ato në formë të plotë dhe më pas i palosni dhe i lini të thahen natyrshëm.Trikoja nuk do të shtrihet dhe do të bëhet më e hollë.

5. Përpiquni të mos i lani pulovrat me lavatriçe.

6. Nëse lani një triko, përpiquni të mos bëni përpjekje të mëdha, dhe pastaj duhet t'i kushtoni vëmendje problemit të tharjes, veçanërisht trikoja është më e rëndë pas larjes, është e lehtë për t'u deformuar, mund të përdorni disa rafte rrobash për të zvogëluar ngarkoj!

Pikat për vëmendje në pastrimin e trikove:

1. Uji i ftohtë duhet të përdoret në të gjithë procesin e larjes së rrobave, sepse nëse uji është i nxehtë, do të tkurret pulovra.

2. Mos përdorni pluhur larës, rekomandohet shampo.

3. Mos e lagni xhupin tuaj!Shumë njerëz janë mësuar t'i lajnë pulovrat e tyre në ujë të ftohtë dhe më pas t'i lajnë ato pas 2-3 orësh.Kjo është e gabuar, por pulovrat që janë lagur për një kohë të gjatë duhet të jenë jashtë formës!

4. Mos e fërko xhupin!Jemi mësuar të fërkojmë rrobat me duar kur i lajmë rrobat me dorë, gjë që është e drejtë.Por pulovra është delikate dhe e shtrenjtë, nëse e fërkoni me duar, do të thyejë fibrën në triko, në mënyrë që triko të jetë joelastike dhe aq e fortë sa të ndjehet.

Sa më sipër ka të bëjë me metodat dhe aftësitë e sakta të pastrimit të pulovrave të thurura.Shpresoj se do të jetë një ndihmë për ju.

Si një nga liderëttë thururatrikosfurnizuesinë Kinë, ne kemi një gamë ngjyrash, stilesh dhe modelesh në të gjitha madhësitë.Ne pranojmë pulovra për gra, burra dhe qen të personalizuara, shërbimi OEM/ODM është gjithashtu i disponueshëm.

Produkte të ngjashme


Koha e postimit: Shkurt-23-2022